June 10, 2009

Inspired with "Drunk As Monk" by Banco de Gaia


Gerhan Zadikov TestamentSuočen s dubokim osećajem bespomoćnosti i neuspeha, dugotrajnog samoništavljenja, Gerhan Zadik, bi ispisan svetlošću u svom sjećanju.

Zaustavio je više toga, ali to je uslužno zaboravio i time će se baviti drugi, ako ikad naidju putevima koje je on nanovo ucrtao tamo gdje su još čileli predznaci stvaranja. Upisujući obrisima sopstvenog voljenstva, dičio se uznemirenjem drhtanja zemlje kojom je hodio. To je bilo njegova osmjeha djelo. Zamonašeno, uspavanog prkosa trvenju vetrova.


Živeo je izmedju.

Tu najverovatnije nema nikog.

Ili ako ima, udaljenosti se mjere vječnostima na preskoke.

Dvoumljenje nije poznavao. Spisak izveštaja koji su svakodnevno pristizali kroz čeljusti njegove nutrine, nedugo pošto se osjetio savršenim, usjecao je zlatnim izlivima, kamenu tišinu. Mreškanje šume njedrilo bi te sadržaje, što su mu ga prinosili s učitvom premisom, zaljubljeni Osnivači Svetkovanja.

Zamolio je samog sebe da se ne prestane voljeti, istraživati osjećanja što se voljenjem stapaju sa rastopljenom vrelinom užarene maske u koju će se uliti njegovo lice. Ogrnuće poglede tudjina plaštom lahorastog okeana, da bi svako mogao da svedoči samo svojom odlukom.

Tako će reći neizrecivo, mada ispisano hijeroglifisanjem bezdušja.

I raspoznavati sve druge koji su istim činjenjem sebstva im, spoznali jedinstvenost Obožavanja postojanja, bivanjem sopstvenom svijesti.

Strahom ozidane terase, nad klisurama izrovanim čekanjem, zubasto su caklile mjesečinom prebrisana kosmička jezera, tu negdje u njegovom uhu. Čuo je odblesak neutabane staze, i shvatio da sve to što je Rasuždenijem pojmio, zadobio, osvojio, darovao sebi slobodom Oslobodjenja,
Ne želi i dalje nikom da preda.I.

"Jezik isponova moram ispisati, slova izumjeti, glasove uskladiti, tonove uzvisiti, odjek izdahnuti, da bih uspio sobom znati da je znanje znanjem uspavano. U snu Sna.
Unutar udubljene dubine, gdje besmisao zavesa je od zastava Sreće."


Kazao je."Izvidati rane uraslih predvorja, da se mogne koraknuti bez sustezanja, veličanstvenim odorjem, a da glasovi absurda, ne uzdignu svoje potiljke ispred lica Svetaca, da se ne usokoli taštine jastvenost.


Raspoznati Braću i Sestre im.


I kazati dovoljno da se i smrt ućuti."


Znao je.


"Liturgijom morskog dna, ovenčati kupolu iskrušće svežine, nad plesom ovim kojim se ne sustežem isticati jasnoćom, zarad sebstva mi, i svijetu mira od mene radi. Da se Radost ostvari i Svijesnost Porodi svima."

Darovao je.II.

Video sam da nisu videli. Neko Vidi a neko gleda udvaranjem srcu Sirena.
A tek što nisu znali budni sanjati! Maštarili i pazarili nad svojom patnjom.
Strašna Grehota čistoj misli na dar.Tu nema prijateljstva – prelaznog doba prisutnosti svjesnom svjedočanstvu bivstva nam. A onda i nema dokaza istinjenju i vremenu nije dopustivo stati.

No, stali su. Mnogi.
To je taj izbor dat od Boga, svakome i svemu.


Staju baš tamno gde ne treba,

Skupljaju viškove vremena, lažući sebe da će znati kad zatreba, razvući skupljeno u veliku zapreminu.
Znali bi kad bi poštovali mjeru i držali se njenog značenja u svemu. Vježbali svim i svačim, sadržajstvo vjere. Ali baš to bi da ukradu, da prepišu, da zapamte, možda i otpjevaju, samo da ga svojim zovu. Grehota neutaživa! Najviše je onih koji bi da ga samo prodaju ili nekome prebace, samo da ih ne opterećuje užasa svjedočanstvo da im ni dijelom ne pripada!


Istucano združenim zavistima brusilicom drewnog znamenja, nevično da se prikaže bilo gdje, znanje mjere se s njim i srodilo. Njima na nauk a svima na

vidjelo.


III.

Svaki taj kamen kojim bi se rečeno sagradilo da osvedočuje smisao suštine te mjere i tog spoznanja, unapred je osmišljen kao spomenik rotaciji sveg postojećeg izražavanja Božanske promisli.
Tako postaje poseban jer sjećanjem kako je odredjen i objašnjen, postaje znamen zaveta kojim se vjera osnažuje nanovo, vazda se proglašavajući oživljenom, sjećanjima tim.
I kamen zabridi, i život iz svakog bića se okuplja na tom mjestu da slavi od uma Čovjekovog ostvarenje Božjeg Sna.

Divni se prisustvom Divljenje samo.

Dviženije Razdušja.0.

Nema riječi da se reči učine

izrečenim.

===

Ja se obratih ljudima

a ko ne razumije, čovjekom ga neću uvažiti.

Herman Leon – M.I.L.K. – 9.06.2009. Kosmički Beograd

No comments: